maanantai 20. kesäkuuta 2016

Linnanväen väriä

En ole aikoihin neulonut huiveja. Talvella kuitenkin koin tarvitsevani muhkean, neulotun huivin pinkin värisen takin kaveriksi. Väriä pähkäilin pitkään ja päädyin sitten lilaan.

Olen useasti ihaillut Ravelryssä Melanie Bergin tuotantoa ja ostin häneltä ohjeen tähän Sunwalkeriksi nimettyyn huiviin. Ostin langaksi Louhittaren Luolan Kipinätärtä Titityystä ja starttasin projetin jo tammikuussa - heti kun sain koulukiireet pois alta. Neulomisen alettua Ravelryssä tuli vastaan ketju, jossa ilmoitettiin, että lankaa ko. vyyhdeillä onkin vain 400m mainitun 500m sijasta. Tajusin, ettei siis ostamani 2 vyyhtiä riitä. Kolmas, jonka ostin lisäksi oli eri erää ja siis aivan eri väristä. Neuloin sitten aina pari riviä molemmilta keriltä, mutta se näkyi työssä. Olin jo lankasotkun jälkeen valmis heittämään työn pois. Otin kuitenkin yhteyttä Tuuliaan ja sain saman väristä lankaa, joka kävi täydellisesti työhön. Eroa ei huomaa ollenkaan.

Vaikka kärsinkin lankasotkusta, lanka on ihanaa, hyvin neuloutuvaa ja lämmintä. No, eipä se oikein voi muuta olla - sisältäähän se puolet ja puolet; silkkiä ja merinoa. Jossain vaiheessa mietin kokoa ja mallailin hartioilleni tunsin, kuinka huivi alkoi lämmittää miltei heti.


Ohje oli erittäin hyvin kirjotettu ja selkeä. Loppua kohden huivi tietysti kasvoi levyttä sen verran, että kerrokset alkoi viemään aikaa ja vähän söi mielenkiintoa.

Neulontaosuus on valmistunut jo kesäkuun alkupuolella, mutta pingotukseen ryhtyminen otti taas oman ajan. Tiedättehän; kaikki kylvetykset, pingotusrautoihin asettelu, neulojen laitto, venyttelyä, pingotuspaikan raivausta tavaroista ja mitä vielä...

Tästä tuli kyllä ihan tosi iso! Leveyttä on reilusti yli 1,5m. Kaulaan ja hartioille tämän saa monella tapaa. Ja eipä tässä mitään talvea tarvi ootella, jotta tätä voi käyttää. Viileinä kesäiltoina tää lämmittää varmasti ihanasti.En voi toistella enempää, kuinka kiva tästä tuli. Tarpeeksi muhkeutta, että saa kaulalle kivasti. Onhan tällä painoakin reilu 200g.


 Ohje: Melanie Berg Sunwalker
Lanka: Louhittaren Luolan Kipinätär värissä Kuningatar
Menekki:238g
Puikot: 4mm ja 4,5mm


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, nähdäänhän myöhemmin uudelleen! :)